به سایت شبکه بهداشت و درمان فریدن خوش آمدید.

جلسه رابطین سلامت ادارات شهرستان

در ابتدای جلسه جناب آقای دکتر خزایی ضمن تاکید بر ارتقای سواد سلامت مردم که یکی از راهبردهای کلان تحول حوزه بهداشت کشور می باشد به تشریح سواد سلامت و مزایا و فواید آن در جامعه پرداختند . ایشان با بیان این مطلب که بیش از ۶۰ درصد مشکلات سلامت هر فرد با خودمراقبتی قابل مدیریت است و مراجعات به مراکز ارایه خدمات سلامت را کم می کند " ارتقای سواد سلامت و توانمندسازی مردم " را راهبردی مهم دانستند که از طریق تقویت همکاری های بین بخشی برای وضع سیاست های سلامت محور و ایجاد محیطهای سالم برآورده می شود .

¢    سواد سلامت بعنوان مهارتهای شناختی و اجتماعی تعریف شده است که انگیزش و توانایی افراد را در جهت دستیابی، فهم و استفاده از اطلاعات در مسیری که موجب حفظ و ارتقای سطح سلامت می شود را تعیین می کند .

ایشان در ادامه بر موارد ذیل تاکید کردند :

-        ادارات رابط سلامت ثابت داشته باشند .

-        رابط سلامت اداره علاقمند به مسائل بهداشتی باشد .

-        انتقال آبشاری آموزش ها توسط رابطین سلامت ادارات به پرسنل و خانواده های ادارات صورت پذیرد .

-        کلیه ادارات و ارگانهای شهرستان برد بهداشتی داشته و بصورت هفتگی مطالب آموزشی بهداشتی و پیام های بهداشتی را اطلاع رسانی نمایند .

-        ارزشیابی رابطین سلامت ادارات شهرستان در دستور کار قرار گیرد .

-        شبکه بهداشت آمادگی همکاری با کلیه ادارات شهرستان در زمینه اعزام کارشناس  و تهیه و توزیع محتوی آموزشی مرتبط با با موضوعات بهداشتی را دارد .

در ادامه جناب آقای تاجمیری فرماندار محترم شهرستان ، ضمن تقدیر و تشکر از حاضرین ، نظام بهداشت و درمان شهرستان را از اولویت های مهم دانستند . ایشان بیان داشتند که زمانی می توانیم به منافع ملی دست پیدا کنیم که بحث های سلامت را دنبال کنیم و شهروند سالم داشته باشیم . ما در حوزه زیرساخت های بهداشت و درمان ، مجموعه خدمات پزشکی و پیراپزشکی و در کنار آن طرح تحول نظام سلامت را داشته ایم . در نظام بهداشت و درمان باید حتما" اصلاح در فرهنگ ، نظامات بهداشتی و درمانی اعمال کنیم . ایشان ضمن اشاره به این موضوع که تعارضی بین تعاملات دولت و مردم وجود ندارد ، انتقال آسیب هایی که در منطقه وجود دارد را لازم و ضروری دانستند . آسیب های اجتماعی موجود در منطقه نیاز به گفتمان پیشرفته در شهرستان دارد و همه ما مسئول اجرای آن هستیم ، باید صادقانه واقعیت ها را به مردم گفت .

باید مؤلفه های تبلیغ شناخته شود ، در حوزه اجتماعی باید تغییراتی صورت گیرد ، در حوزه دینی و اعتقادی می بایست نگاهها تغییر کرده ، چراکه اعتقادات دینی مردم بسیار راه گشا می باشد . در آموزش رسمی ( آموزش و پرورش ، دانشگاهها ، رسانه ها ) می بایست تغییراتی شکل بگیرد .   در حوزه سلامت بخصوص اجرای طرح تحول سلامت در شهرستان بالای ۸ میلیارد تومان هزینه شده است  ولی ضرورت دارد حتی با دست خالی رابط سلامت ادارات ، پیگیر فضای سالم با طراوت و نشاط در ادارات باشند و در راستای ایجاد تحرک و انگیزه از ظرفیت های موجود حداکثر استفاده را داشته باشیم . ارائه طرح و پیشنهاد توسط رابطین سلامت ادارات در جهت توانمندسازی و اجرای برنامه های برون سازمانی ویژه گروههای هدف ، مدنظر قرار گیرد . فرماندار محترم با اشاره به مشکلات شهرستان موضوع اعتیاد را یکی از مشکلات اصلی شهرستان بیان ، و تاکید نمودند این موضوع در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان ، بجد در حال پیگیری است   تا ضمن شناخت عوامل زمینه ساز ،  شناخت افراد در معرض خطر و شناسایی فروشندگان مواد  اقدامات پیشگیرانه را در دستورکار قرار داده تا شاهد اجرای اقدامات مؤثرتر در زمینه کنترل اعتیاد باشیم ایشان بیان داشتند تا زمانی که مردم در این امور مشارکت فعال نداشته و خود را مسئول ندانند مؤفقیت چندانی را شاهد نخواهیم بود .

در ادامه جناب آقای مرتضایی مسئول محترم واحد روان مرکز بهداشت شهرستان ضمن تاکید براین موضوع که سیستم تربیتی در پیشگیری از اعتیاد نقش مهم و تعیین کننده دارد اظهار داشتند : مبارزه با مواد مخدر را باید تبدیل به یک فرهنگ عمومی کنیم و همه در راستای پیشگیری از اعتیاد گام برداریم  . در ادامه شناخت عوامل زمینه ساز و آموزش مهارتهای زندگی ، شناسایی افراد در معرض خطر اعتیاد و اقدامات پیشگیرانه برای آن ، انتخاب نوع درمان و اقدامات حمایتی و مشاوره ای مطرح و به سؤالات رابطین در این خصوص پاسخ داده شد . ایشان در بحث پیشگیری از اعتیاد و عوارض آن ، به آموزش بعنوان ابزاری که نقش کلیدی دارد ، اشاره کرده و از کلیه رابطین سلامت ادارات خواستند تا برنامه ریزی آموزشی لازم جهت انتقال مطالب و آموزش ها به پرسنل و خانواده های همکاران اداره خود را در دستور کار قرار دهند .

در پایان  مسئول واحد آموزش سلامت ضمن تقدیر و تشکر از کلیه حاضرین  بر برنامه ریزی و انتقال مطالب آموزشی بهداشتی  و اجرای انتظارات و برنامه های ابلاغی تاکید نمودند .

ارتباط با ما

اصفهان - شهرستان فریدن - شهر داران - خیابان نواب صفوی - شبکه بهداشت و درمان فریدن تلفن تماس : ۴ - ۰۳۷۲۴۲۲۲۶۰۱

پیوند ها