به سایت شبکه بهداشت و درمان فریدن خوش آمدید.

previous pauseresume next

بمناسبت هفته ملی کودک

هفته ملی کودک با شعار "آینده راباید ساخت " گرامی باد .
اهمیت مصرف مکمل ها در دوران کودکی
کمبود ریز مغذی ها به ویژه آهن و ویتامین های A و D از مشکلات تغذیه ای شایع در کودکان زیر ۲ سال کشور به شمار می رود . آهن یک ریز مغذی اساسی در تغذیه دوران شیرخواری است . اگر دریافت آن کمتر از میزان مورد نیاز باشد ، آنمی فقر آهن بروز می کند که می تواند منجر به اختلال تکامل شیرخوار در یک تا دو سالگی شود . کمبود ریزمغذی ها موجب افزایش موارد ابتلا به بیماری ها ، اختلال در رشد کودکان ، کاهش بهره هوشی ، کاهش توانمندی ذهنی و جسمی کودک خواهد شد .
در شش ماه اول عمر کودک ، تغذیه انحصاری با شیر مادر و استفاده از قطره مولتی ویتامین یا آ+د نیاز های تغذیه شیرخوار را فراهم می سازد . لذا ضروری است نکات زیر در خصوص نحوه مصرف مکمل ها توسط والدین در نظر گرفته شود :
۱. برای کلیه شیرخواران قطره آهن از پایان ۶ ماهگی و یا همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان ۲ سالگی روزانه ۱۵ قطره توصیه می شود . در صورتی که بدلیل رشد کودک ، تغذیه تکمیلی بین ۴ تا ۶ ماهگی شروع شود ، قطره آهن همزمان با شروع غذای کمکی به میزان ۱۵ قطره در روز باید به شیرخوار داده شود .
۲. به مادران توصیه می شود برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان ها قطره آهن را بین دو وعده شیردهی و در عقب دهان کودک بچکانند و پس از دادن قطره به شیر مادر خوارانی که از ۶ ماهگی قطره آهن را شروع کرده اند آب سالم و بهداشتی بدهند .
۳. همچنین یادآور می شود که قطره آهن بطور طبیعی موجب تیره شدن رنگ مدفوع می گردد که جای نگرانی ندارد .
۴. مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند میوه ها و آب میوه های تازه و خانگی به ویژه مرکبات موجب افزایش جذب آهن می شوند و توصیه می شود قطره آهن را همراه با آن ها که متناسب با سن کودک باشد مصرف نمود .
۵. استفاده از مواد غذایی حاوی آهن ( گوشت قرمز ، مرغ ، زرده تخم مرغ ، حبوبات ( مثل عدس و لوبیا ) و سبزی هایی مانند جعفری و گشنیز که در سوپ کودک استفاده می شود ، مورد تاکید می باشد .
۶. برای کلیه شیرخواران اعم از کودکانی که با شیر مادر یا شیر مصنوعی تغذیه می شوند قطره مولتی ویتامین یا قطره آ+د از مراقبت ۵-۳ روزگی تا پایان ۲ سالگی روزانه یک سی سی ضروری است .
۷. مواد غذایی حاوی ویتامین Aمانند زرده تخم مرغ ، کره ، صیفی جات زرد و نارنجی رنگ مانند هویج و کدو حلوایی و سبزی های سبز رنگ مثل جعفری ، شوید و گشنیز در غذای کودک متناسب با سن او توصیه می شود ، همچنین مصرف میوه هایی مانند طالبی ، موز ، آلو ، زردآلو ، هلو و شلیل که غنی از ویتامین A هستند برای کودکان توصیه می گردد.
والدین گرامی : اگر به رشد کودک خود اهمیت می دهید و میخواهید فرزند سالمی داشته باشید مکمل های دوران کودکی را فراموش نکنید .
زینت مومنی
کارشناس کودکان شبکه بهداشت و درمان شهرستان فریدن

 

ارتباط با ما

اصفهان - شهرستان فریدن - شهر داران - خیابان نواب صفوی - شبکه بهداشت و درمان فریدن تلفن تماس : ۴ - ۰۳۷۲۴۲۲۲۶۰۱

پیوند ها